Minitarte cu nuci
PrinteazaO reteta de minitarte cu nuci, dulceata de nuci, faina, miere, zahar pudra, scortisoara, margarina, marmelda, biscuiti si o lingura de coniac.
- 200 g nuci
- dulceata de nuci
pentru aluat:
- 200 g faina
- 100 g miere
- 50 g zahar pudra
- 1 lingurita scortisoara
pentru crema:
- 250 g margarina
- 250 g marmelada
- 50 g nuci
- 1 lingura cu coniac
- cativa biscuiti
Mod de preparare:
Freacă mierea cu zahărul şi margarina. Adaugă restul ingredientelor şi aluatul astfel obţinut lasă-l să se odihnească aproximativ o oră. Intinde din el foi mici şi aşază-le în formele de tartă neunse. Inţeapă aluatul din loc în loc şi coace cam 20 de minute.
Intre timp, freacă bine margarina, după care adaugă marmelada, biscuiţii sfărâmaţi, nucile zdrobite şi coniacul. Amestecă bine până când întreaga compoziţie este bine legată.
Umple minitartele cu această compoziţie. Pune deasupra nucile rămase şi dulceaţa. Serveşte după ce au stat la rece 15 minute.
Poftă bună!