Struguri Champagne
PrinteazaStruguri Champagne
Povestea acestor struguri este uluitoare. Daca vă imaginaţi că ei sunt cultivaţi pentru fabricarea şampaniei, vă înşelaţi!
Numele l-au primit la începutul anilor 1980, când tot ce era mic devenise de mare importanţă pentru industria alimentară. Iar boabele lor sunt într-adevăr mei, la fel şi codiţele, atât de fine încât pot fi mâncate împreună cu boabele.
Aceşti struguri moi şi dulci, cu coajă neagră şi miez alb, au început să fie cultivaţi în apropierea oraşului grecesc Corint, cu peste 2000 de ani în urmă. Atunci erau crescuţi mai ales pentru suc şi vin.
Povestea cu „şampania” este doar un truc de marketing. Boabele sunt atât de mici, încât un ciorchine seamănă cu bulele de aer ale şampaniei. Această asociere fantezistă se dovedeşte însă a nu fi foarte departe de realitate: boabele pot fi aranjate foarte elegant pe marginea unui pahar de şampanie.
Aceste boabe de struguri fără sâmburi pot fi combinate perfect cu un platou cu fructe, cu brânzeturi sau cu salate. De asemenea, pot fi folosite ca ornament pentru fripturi şi prăjituri. în zilele deosebit de fierbinţi, strugurii champagne, scoşi direct din congelator, reprezintă o modalitate dulce şi hrănitoare de a te răcori.