Mamaliguta cu ceapa
PrinteazaO reteta de mamaliguta cu ceapa si rosii, usturoi, morcovi, patrunjel, sare, piper, ulei, unt si ceapa verde.
- 500 g rosii mici
- 2 cepe
- 3-4 catei de usturoi
- 2 morcovi
- 1 legatura patrunjel
- sare
- piper
- ulei
pentru mamaliga:
- 2 cesti pline cu malai
- 4-5 cesti cu apa
- 1 lingurita cu sare
- 1 lingura cu unt
- 1 legatura de ceapa verde
Mod de preparare:
Căleşte ceapa în puţin ulei. Adaugă morcovii tăiaţi cubuleţe, usturoiul zdrobit şi condimentează. Adaugă roşiile opărite în apă clocotită. Lasă pe foc cam 15 minute.
La final, presară verdeaţa tocată fin. Separat, pegăteşte mămăliga. Fierbe apa cu sare. Când începe să clocotească, toarnă mălaiul în ploaie, puţin câte puţin, amestecând energic.
Las-o să fiarbă la foc mic. La final, adaugă untul şi ceapa tăiată rondele. Răstoarnă mămăliga în castronele umezite cu apă rece. Serveşte mămăliga răsturnată alături de mâncărica de roşii.
Poftă bună!