Ciuperca de camp
PrinteazaCiuperca de camp
Cea mai remarcabilă caracteristică a cupercilor de câmp este pălăria lor mare cu nervuri închise la culoare.
Pe măsură ce ajung la maturitate, cijpercile îşi intensifică aroma de pământ şi capătă o textură asemănătoare cărnii. Dimensiunea şi textura lor le fac ideale ca ingrediente în umpluturi, în combinaţie cu spanac, brânză şi pesmet sau crabi cu ardei şi ceapă salota.
Ele sunt foarte bune şi prăjite la grătar. Aroma lor este cel mai bine pusă în valoare de o marinată picantă, constând fie dintr-un sos simplu de soia, fie dintr-un sos mai spectaculos, din oţet balsamic învechit, ulei de măsline, busuioc proaspăt şi ceapă.
Ciupercile de câmp sunt excelente într-o mâncare stroganoff cu smântână, pe o pizza pentru gurmanzi sau în casseroles. Pot fi, de asemenea, transformate într-un burger vegetarian de mare clasă.