Friganele cu stafide
PrinteazaFriganele cu stafide din: franzela, oua, lapte, margarina, zahar, stafide, rom.
Ingrediente:
- 400 g franzela
- 3 oua
- 100 ml lapte
- 100 g margarina
- 100 g zahar pudra
- 140 g stafide
- 1 cescuta rom
Mod de preparare:
Friganele cu stafide: Pune stafidele la înmuiat în rom. între timp, taie franzela în felii ceva mai groase, fără s-o cureţi de coajă.
Trece fiecare felie de franzelă prin lapte încălzit cu zahăr, apoi prin ouăle bătute spumă, într-o tigaie, topeşte margarina, în ea rumeneşte, pe ambele părţi, feliile de franzelă.
Scoate-le apoi într-o formă termo- rezistentă, stropeşte-le cu puţin lapte şi presară stafidele.
Lasă la cuptor cel mult 5 minute.
Poftă bună!