Gogosi – simple si bune
PrinteazaGogosi din: drojdie, faina, unt, lapte, zahar, ou, sare, gem, ulei.
- 20 g drojdie proaspătă
- 500 g făină
- 60 g unt
- 250 ml lapte
- 60 g zahăr
- un ou
- o linguriţă sare
- gem de căpsune
- ulei pentru prăjit
- zahăr pudră, pentru servit
Mod de preparare:
Drojdia se dizolvă în laptele călduţ, se adaugă oul si se amestecă.
Făina se amestecă bine cu sarea si zahărul, se face un gol la mijloc, se pune compoziţia cu ou şi se începe amestecarea, turnând si untul topit şi răcorit.
Se lasă apoi la crescut aproximativ 90 de minute.
Se frământă apoi, puţin, doar pentru a scoate aerul, se întinde, se decupează cu gura unui pahar şi se prăjesc gogoşile în baie de ulei.
După ce s-au răcit, gogoşile se umplu cu gem folosind o seringă de bucătărie. Se aşază pe platou şi se presară cu zahăr pudră.
Pofta buna!