Gogosi – simple si bune

Printeaza

Gogosi din: drojdie, faina, unt, lapte, zahar, ou, sare, gem, ulei.

Ingrediente:Gogosi

  • 20 g drojdie proaspătă
  • 500 g făină
  • 60 g unt
  • 250 ml lapte
  • 60 g zahăr
  • un ou
  • o linguriţă sare
  • gem de căpsune
  • ulei pentru prăjit
  • zahăr pudră, pentru servit

 

Mod de preparare:

Drojdia se dizolvă în laptele călduţ, se adaugă oul si se amestecă.

Făina se amestecă bine cu sarea si zahărul, se face un gol la mijloc, se pune compoziţia cu ou şi se începe amestecarea, turnând si untul topit şi răcorit.

Se lasă apoi la crescut aproximativ 90 de minute.

Se frământă apoi, puţin, doar pentru a scoate aerul, se întinde, se decupează cu gura unui pahar şi se prăjesc gogoşile în baie de ulei.

După ce s-au răcit, gogoşile se umplu cu gem folosind o seringă de bucătărie. Se aşază pe platou şi se presară cu zahăr pudră.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.