Pomodori secchi

Printeaza

Pomodori secchi

Pomodori secchiOamenii iubesc aciditatea dulce a roşiilor, una dintre legumele din Lumea Nouă care a avut cel mai mult succes. înainte de inventarea conservelor moderne, roşiile se păstrau în casă, sau, aşa cum procedează italienii, se tăiau în felii şi se lăsau să se usuce la soare.

Chiar şi într-o regiune mai puţin însorită, aceste delicatese se pot produce astăzi într-un cuptor cu temperatură scăzută sau într-un dehidrator de alimente. Roşiile cărnoase sunt ideale, iar în mod tradiţional se foloseşte soiul Principe Borghese. Uscarea durează 8-15 ore, în funcţie de vreme, de metodă şi de conţinutul de apă al feliilor de roşii.

Roşiile uscate la soare au o textură asemănătoare pielii, rămânând însă fragede. Dacă se conservă în ulei de măsline, ele nu mai trebuie înmuiate înainte de utilizare. Feliile uscate pot fi păstrate în recipiente etanşe şi apoi muiate 20-30 de minute, înainte de folosire, în apă, supă de carne sau vin alb.

Roşiile uscate la soare pot fi folosite pentru garnisirea preparatelor din peşte şi pui, pentru condimentarea sosurilor şi a dressingurilor de salată, precum şi pentru pregătirea minunatei pâini focaccia cu roşii uscate.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.