Pomodori secchi
PrinteazaPomodori secchi
Oamenii iubesc aciditatea dulce a roşiilor, una dintre legumele din Lumea Nouă care a avut cel mai mult succes. înainte de inventarea conservelor moderne, roşiile se păstrau în casă, sau, aşa cum procedează italienii, se tăiau în felii şi se lăsau să se usuce la soare.
Chiar şi într-o regiune mai puţin însorită, aceste delicatese se pot produce astăzi într-un cuptor cu temperatură scăzută sau într-un dehidrator de alimente. Roşiile cărnoase sunt ideale, iar în mod tradiţional se foloseşte soiul Principe Borghese. Uscarea durează 8-15 ore, în funcţie de vreme, de metodă şi de conţinutul de apă al feliilor de roşii.
Roşiile uscate la soare au o textură asemănătoare pielii, rămânând însă fragede. Dacă se conservă în ulei de măsline, ele nu mai trebuie înmuiate înainte de utilizare. Feliile uscate pot fi păstrate în recipiente etanşe şi apoi muiate 20-30 de minute, înainte de folosire, în apă, supă de carne sau vin alb.
Roşiile uscate la soare pot fi folosite pentru garnisirea preparatelor din peşte şi pui, pentru condimentarea sosurilor şi a dressingurilor de salată, precum şi pentru pregătirea minunatei pâini focaccia cu roşii uscate.