Mere in aluat – cum se prepara
PrinteazaMere in aluat
Numeroase fructe pot fi date prin aluat şi prăjite in friteuză, însă merele sunt, în mod cert, cele mai indicate. Numele englezesc fritter vine de la cuvântul francez frîture, care desemnează aluatul în care se prăjesc diverse alimente. Mere tari şi acrisoare, precum cele din soiul Granny Smith, se taie în inele şi se cufundă într-un aluat gros, preparat din făină, ouă, lapte si puţin zahăr.
Merele se prăjesc apoi în baie de ulei vegetal, încins la o temperatură de 180°C. Se lasă apoi la scurs pe hârtie de bucătărie şi se pudrează cu un amestec de zahăr şi scorţişoară, înainte de servire. Merele în aluat pot fi de asemenea servite cu un coulis de căpşune sau zmeură, preparat-din fructe pasate si strecurate pentru a separa seminţele, peste care se adaugă puţin zahăr pudră.
In nordul Angliei, merele în aluat se servesc cu feljuţe de brânză. Merele în aluat Yorkshire sunt o varianta din aluat cu drojdie, amestecat cu stafide de Corint, stafide şi măr ras. Aceste gogoşele se lasătla scurs pe hârtie de bucătărie şi se servesc presărate cu zahăr fin şi stropite cu sherry cald.
In Statele Unite, merele în aluat sunt numite în mod obişnuit gogoşi. Merele se taie în bucăţi mici şi se amestecă cu aluatul. Se formează gogoşi care se prăjesc în baie de ulei, apoi fie se glaseazâ, fie se servesc cu zahăr pudră.