Ciorba de porc cu iaurt din: coaste de porc, sira, ceapa, morcovi, patrunjel, cartofi, ulei, varza, orez, sare, iaurt, piper, leustean. Ingrediente: 1 kg şiră sau coaste de porc (proaspete sau afumate) 2 cepe mari 2 morcovi 1 rădăcină de pătrunjel 4 cartofi 2 linguri ulei 1/4 varză murata 2 linguri orez sare piper negru […]
Ciorba ardeleneasca cu oase de porc
PrinteazaCiorba ardeleneasca cu oase de porc din: oase de porc, ceapa, morcovi, cartofi, smantana, oua, faina, marar, tarhon, otet, sare, piper.
- un kg oase afumate de porc
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 4-5 cartofi
- 2 gălbenuşuri
- 125 ml smântână
- 2 linguriţe făină
- oţet
- tarhon
- 3-4 fire mărar
- sare
Mod de preparare:
Oasele se pun la fiert în apă rece şi, după primul clocot, se aruncă apa.
Se pun din nou la fiert şi se lasâ 20 de minute.
Apoi se pun ceapa, morcovii şi cartofii, curăţate, spălate şi tăiate după preferinţe.
Se lasă la fiert în continuare.
Se amestecă gălbenuşurile cu făină, sare şi smântână, se pune un polonic din zeama din oală, se amestecă şi apoi se toarnă în oală compoziţia amestecând mereu. Se lasă pe foc mic încă 10 minute.
Se trage oala de pe foc, se pun tarhonul şi mărarul tocate mărunt şi se acreşte cu oţet.
Pofta buna!
poate te intereseaza si:
Ciorba taraneasca cu piept de porc
Ciorba taraneasca cu piept de porc din: piept, ceapa, cartofi, fasole, morcov, gogosar, taitei, bors, leustean, rosii. Ingrediente: 500 g piept de porc 1 ceapă 8 cartofi o mână fasole păstăi 1 morcov 1 gogoşar 100 g tăiţei 500 ml borş leuştean 3 l apă 4 roşii coapte Mod de preparare: Pieptul de porc […]
Ciorba acra cu creier de porc
Ciorba acra cu creier de porc din: carne de porc, ceapa, morcovi, patrunjel, telina, cartofi, zeama de varza, leustean, ardei, sare, piper. Ingrediente: 400 g creier de porc şi măduvă 300 g carne de porc 1 ceapă 3 morcovi 2 rădăcini de pătrunjel o ţelină mică 2 cartofi roşii 300 ml zeamă de varză murată sare […]
Pofta buna!