Tarta de casa cu conopida
PrinteazaTarta de casa cu conopida din: conopida, smantana, oua, faina, cascaval, sare, piper, verdeata.
- 400 g aluat de foitaj
- o căpătână mică de conopidă
- 200 ml smântână de gătit
- 3 ouă
- 2 linguri făină
- 50 g cascaval ras
- sare
- piper
- verdeată, după gust
Mod de preparare:
Aluatul se taie pătrate care se aşaz:â în formelede tarte şi se îndeasă bine ca să ia forma tartelor. Se dau la rece.
Conopida se rupe buchetele care se pun la fiert 20 de minute. Intre timp, ouăle se bat cu smântâna, sarea şi piperul, apoi se adaugă făina şi ca5cavalui.
Conopida se mărunteşte cu furculita, se amestecă bine cu sosul de smântână şi se repartizează în formele de tarte. Se lasă la cuptor 30-40 de minute.
Se servesc cu verdeată deasupra.
Pofta buna!