Tocanita cu pui si fasole alba
PrinteazaO retete de tocanita de pui cu morcovi, ulei de floarea soarelui, telina, ceapa, frunza de dafin, cimbru, supa de legume sau de pui, fasole alba si patrunjel tocat.
- 2 linguri ulei de floarea-soarelui
- 400g pulpe superioare de pui, dezosate, curăţate, fără piele şi tăiate bucăţi mari
- 1 ceapă, tocată fin
- 3 morcovi, tocaţi fin
- 3 beţe de ţelină, tocate fin
- 2 crenguţe de cimbru proaspăt sau 1/2 linguriţă cimbru uscat
- 1 frunză de dafin
- 600 ml supă de legume sau de pui
- 2 x 400 g conserve fasole albă, limpezită şi scursă
- pătrunjel tocat, pentru servit
Mod de preparare:
Se încinge uleiul într-o cratiţă mare, se adaugă puiul şi se prăjeşte până devine uşor rumen. Se adaugă legumele şi se prăjesc împreună câteva minute. Se amestecă verdeaţa, apoi se adaugă supa.
Se dă în clocot, se reduce focul, se acoperă vasul cu capac şi se lasă să fiarbă 40 de minute, până ce puiul e făcut.
Se adaugă fasolea în cratiţă, şi se înăbuşă 5 minute. Se ia de pe foc, se presară pătrunjelul şi se serveşte tocăniţa cu pâine crocantă ţărănească.
Poftă bună!