Quinoa cu legume de iarna sotate

Printeaza

Quinoa cu usturoi, morcovi, ulei de masline, praz, broccoli, rosii uscate, supa de legume, pasta de tomate si suc de lamaie. Quinoa este o cereală bogată în proteine, săracă în grăsimi, fără gluten şi este o variantă foarte sănătoasă a orezului sau a pastelor.

Ingrediente:

  • 200 g quinoa
  • 5 linguri ulei de măsline
  • 2 căţei de usturoi, mărunţiţi fin
  • 3 morcovi, tăiaţi sticks
  • 300 g praz, feliat
  • 300 g broccoli, tăiat bucheţele
  • 100 g roşii uscate, scurse şi tocate
  • 200 ml supă de legume
  • 2 linguriţe pastă de tomate
  • 1 lămâie, sucul

 

Mod de preparare:

Quinoa cu legume de iarna sotate: Se fierbe quinoa conform instrucţiunilor de pe pachet. Intre timp, se încing 3 linguri ulei într-un wok sau într-o tigaie mai mare, se adaugă usturoiul şi se prăjeşte repede 1 minut. Se adaugă morcovii, prazul şi broccoli-ul şi se prăjeşte rapid (stir-fry) 2 minute.

Se adaugă roşiile uscate. Se amestecă pasta de tomate cu supa şi se toarnă în tigaie.

Se acoperă cu capac şi se fierb 3 minute. Se scurge quinoa şi se asezonează cu restul de ulei de măsline şi cu zeama de lămâie. Se pune pe farfurii calde. Se serveşte cu amestecul de legume peste.

 

Poftă bună!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.