Quinoa cu legume de iarna sotate
PrinteazaQuinoa cu usturoi, morcovi, ulei de masline, praz, broccoli, rosii uscate, supa de legume, pasta de tomate si suc de lamaie. Quinoa este o cereală bogată în proteine, săracă în grăsimi, fără gluten şi este o variantă foarte sănătoasă a orezului sau a pastelor.
Ingrediente:
- 200 g quinoa
- 5 linguri ulei de măsline
- 2 căţei de usturoi, mărunţiţi fin
- 3 morcovi, tăiaţi sticks
- 300 g praz, feliat
- 300 g broccoli, tăiat bucheţele
- 100 g roşii uscate, scurse şi tocate
- 200 ml supă de legume
- 2 linguriţe pastă de tomate
- 1 lămâie, sucul
Mod de preparare:
Quinoa cu legume de iarna sotate: Se fierbe quinoa conform instrucţiunilor de pe pachet. Intre timp, se încing 3 linguri ulei într-un wok sau într-o tigaie mai mare, se adaugă usturoiul şi se prăjeşte repede 1 minut. Se adaugă morcovii, prazul şi broccoli-ul şi se prăjeşte rapid (stir-fry) 2 minute.
Se adaugă roşiile uscate. Se amestecă pasta de tomate cu supa şi se toarnă în tigaie.
Se acoperă cu capac şi se fierb 3 minute. Se scurge quinoa şi se asezonează cu restul de ulei de măsline şi cu zeama de lămâie. Se pune pe farfurii calde. Se serveşte cu amestecul de legume peste.
Poftă bună!