Supa de legume banateana
PrinteazaO reteta de supa de legume cu telina si albitura, praz, unt sau margarina, cartofi, varza alba, conopida, un varf de faina, smantana, sare si patrunjel.
- ţelină şi albitură 100 g
- praz 100 g
- unt sau margarină 100 g
- bulion de legume 1,5 l
- cartofi 200 g
- varză albă 200 g
- conopidă 150 g
- o lingură cu vârf de faină
- smântână 100 g
- sare
- pătrunjel
Mod de preparare:
Zarzavatul şi prazul se taie mărunt şi se prăjesc uşor în jumătate din cantitatea de unt. Se toarnă supa şi se aduce la fierbere, după care se adaugă cartofii tăiaţi cuburi, varza tăiată careuri şi conopida tăiată bucăţele.
Untul rămas se topeşte, se amestecă bine cu făina şi se adaugă la supă, după ce toate legumele s-au fiert. Se mai lasă să fiarbă 2-3 minute, după care se adaugă smântână şi se potriveşte gustul cu sare. Se serveşte fierbinte cu pătrunjel tocat mărunt.
Supa de legume banateana
Poftă bună!