Sufleu de parmezan din: unt, faina, lapte, parmezan, oua si pesmet. Ingrediente: 200 gr unt 3 linguri faina 1/2 l lapte 150g parmezan ras (sau cascaval) 5 oua pesmet Mod de preparare Se pune untul intr-un vas pe foc ca sa se topeasca, se adauga faina si se lasa sa se prajeasca pina […]
Reteta zilei: Souffle cu branza de capra
PrinteazaSouffle cu branza de capra din: unt, faina, lapte, dafin, nucsoara, parmezan, crema de branza, branza de capra, albus de ou, crema de tartar, sare, piper.
Ingrediente:
- 3 linguri unt
- 25gr faina
- 175ml lapte
- 1 frunza dafin
- nucsoara
- parmezan ras
- 40gr crema de branza cu verdeata
- 150gr branza de capra, maruntita
- 6 albusuri de ou
- 1/4 lingurita crema de tartar
- sare si piper
Mod de preparare:
Topiti 2 linguri unt. Adaugati faina si gatiti cateva minute. Incorporati laptele si omogenizati.
Adaugati restul de unt si frunza de dafin. Asezonati cu sare, piper si nucsoara.
Dati focul la mic si gatiti 5 minute. Preincalziti cuptorul la 190C.
Ungeti un vas termorezistent. Presarati cu parmezan.
Opriti focul si scoateti frunza de dafin. Incorporati brazeturile.
Bateti albusul intr-un bol. Adaugati crema de tartar si omogenizati.
Incorporati albusurile in mixul de branzeturi.
Amestecati pana se omogenizeaza.
Transferati in vasul pregatit si dati la cuptor 25-30 de minute.
Serviti preparatul cald.
Souffle cu branza de capra
Pofta buna!
Sufleu de malai din: malai, branza telemea, oua, unt si sare. Sufleul este un preparat culinar delicios și elegant, cunoscut pentru textura sa pufoasă și gustul bogat. Această mâncare este preparată în principal dintr-o bază de ouă și alte ingrediente care pot varia, cum ar fi brânza, ciocolata sau fructele. Sufleurile se bazează pe ouă […]