Reteta zilei: Souffle de spanac

Printeaza

Souffle de spanac din: spanac, unt, usturoi, ciuperci, lapte, faina, oua, nucsoara, parmezan, sare, piper.

Ingrediente: 

  • 225gr spanac, maruntit
  • 50gr unt nesarat
  • 1 catel de usturoi, zdrobit
  • 175gr ciuoerci asortate
  • 200ml lapte
  • 20gr faina
  • 6 oua
  • 1 praf nucsoara
  • 25gr parmezan, ras
  • sare si piper

Mod de preparare:

Preincalziti cuptorul la 190C. Opariti spanacul 3-4 minute. Scurgeti si clatiti cu apa rece, apoi scurgeti foarte bine in strecuratoare.

Topiti untul si gatiti ciupercile si usturoiul cateva minute. Cand s-a evaporat sucul ciupercilor adaugati spanacul. Acoperiti si pastrati cald.

Souffle de spanac
Puneti 45ml lapte intr-un bol. Restul de lapte il incalziti. Adaugati faina si galbenusurile de ou si bateti la blender.

Incorporati laptele cald, iar apoi transferati intr-o tigaie si fierbeti pana se subtiaza. Adaugati mixul de spanac.

Asezonati cu sare, piper si nucsoara.

Souffle de spanac
Ungeti un vas termorezistent si presarati cu parmezan.

Souffle de spanac
Bateti albusurile. Incalziti amestecul de spanac si adaugati o lingura de albusuri batute si amestecati.

Incorporati apoi mixul de spanac in albusrile ramase.

Omogenizati. Transferati in vasul pregatiti. Presarati restul de parmezan. Dati la cuptor 25 de minute.

Souffle de spanac
Serviti preparatul cald.

Souffle de spanac

Souffle de spanac

Souffle de spanac

 

Pofta buna!

 

 

 

Sufleu de Păstârnac cu Parmezan

Sufleu de Păstârnac cu Parmezan din: pastarnac, oua, parmezan, smantana, unt, nucsoara, sare, piper. Combinând textura cremoasă a păstârnacului cu savoarea intensă a parmezanului și o notă subtilă de nucșoară, acest sufleu reprezintă o alegere perfectă pentru un antreu rafinat sau chiar un fel principal ușor. Indiferent dacă dorești să impresionezi la o cină festivă […]

Sufleu de Păstârnac

Sufleu de Păstârnac din: pastarnac, unt, faina, lapte, oua, branza maturata, nucsoara, sare, piper. Redescoperă păstârnacul printr-o rețetă sofisticată și surprinzător de simplă. Păstârnacul, cu aroma sa dulceagă și ușor picantă, este baza perfectă pentru un sufleu cremos și aerat. Oferind o combinație ideală între nutrienți și gust, acest sufleu promite să fie un hit […]

 

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.