Friptura de porc cu salvie

Printeaza

Friptura de porc cu salvie din: escalop de porc, mustar, suc de mere, mere, otet, mustar, salvie, smantana.

Ingrediente:Friptura de porc cu salvie

  • 4 escalopuri de porc, de 115 g fiecare
  • 2 linguriţe de muştar
  • 120 ml suc limpede de mere
  • câteva frunze proaspete de salvie, uşor zdrobite
  • 250 g mere, decojite, fără cotor şi tocate bine
  • 2 linguri de merişor sau stafide uscate
  • 1 lingură de oţet de cidru
  • 1 linguriţă de muştar
  • 160 ml smântână

 

Mod de preparare:

Tăiaţi carnea de porc, dacă e necesar, ştergeţi-o şi aşezaţi-o într-o farfurie adâncă. Amestecaţi muştarul cu sucul de mere şi turnaţi peste escalopuri.

Presăraţi frunze de salvie, acoperiţi parţial şi puneţi totul în frigider timp de 30 de minute.

Ungeţi tigaia cu ulei, apoi lăsaţi-o la foc mediu până se încinge. Adăugaţi bucăţile de măr şi prăjiţi timp de 2-3 minute sau până când se rumenesc puţin, dar fără să se înmoaie.

Luaţi amestecul din tigaie şi adăugaţi-l peste ingredientele rămase, amestecaţi bine şi puneţi totul deoparte.

Scurgeţi carnea şi prăjiţi-o în tigaie 3-5 minute pe fiecare parte sau până când e gata.

Tăiaţi carnea felii şi puneţi-o pe o farfurie cu frunze de spanac. Serviţi cu garnitura de mere, cartofi sau legume proaspăt preparate.

Ornaţi cu frunze de salvie.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.