Varietati de mustar
PrinteazaVarietati de mustar: Există două soiuri de bază de seminţe de muştar: maronii şi albe. Seminţele maronii sunt mai aromate şi mai gustoase, iar cele albe sunt mai iuti. Toate tipurile de muştar sunt combinaţii ale acestor doua seminţe.
American – preparat din seminţe albe pisate şi făină, oţet şi colorant. Merge de minune cu hotdogi şi hamburgeri.
Bordeaux – conţine seminţe întregi şi e amestecat cu oţet, zahăr şi tarhon. E folosit în special la mezeluri.
Muştar cu Boabe – un tip de Moutarde de Meaux (vezi coloana alăturată) cu vin alb. Destul de picant.
Dijon – preparat din seminţe maronii decojite şi măcinate, amestecate cu suc de struguri necopţi. Folosit pentru a da gust maionezei şi sosurilor calde sau reci.
Dusseldort — un tip de muştar german, fără condimente şi caramel. Nu e atât de slab ca muştarul german şi se consumă de obicei alături de mâncărurile picante.
Englezesc — obţinut dintr-o combinaţie de seminţe albe şi maronii (aproximativ 20°/o seminţe albe şi 80°/o seminţe maronii), care sunt amestecate cu făină şi curcuma.
Se vinde de obicei sub formă de pulbere de un galben-deschis. Se adaugă apă rece pentru a obţine un muştar englezesc tradiţional.
Trebuie lăsat timp de 10 minute, pentru ca gustul să se maturizeze. Se serveşte alături de mâncăruri din carne, dar şi vită la cuptor sau şuncă rece.
Varietati de mustar
VVuole Grain Englezesc – un muştar iute şi condimentat, preparat din seminţe albe şi vin alb cu piper negru (vezi pagina 140) şi cuişoare (vezi pagina 136).
Florida — un muştar Bordeaux făcut cu vin, nu oţet, din regiunea Champagne.
German – foarte asemănător cu muştarul Bordeaux, dar e de obicei condimentat cu mirodenii, plante şi caramel, ceea ce îl face mai gustos şi mai închis la culoare. Se potriveşte cu mezeluri şi cârnaţi.
Grăunţe Verzi De Piper – făcut cu muştar Dijon şi grăunţe verzi de piper măcinate; e popular m Burgundia, unde e consumat alături de friptura la grătar. E condimentat şi picant.
Moijtarde de Meaux – un muştar Dijon obţinut din seminţe maronii întregi. E iute, dar nu foarte tare, şi se potriveşte cu mâncărurile nu prea picante.
Tarhon – un muştar Bordeaux condimentat cu tarhon. E destul de slab şi e excelent împreuna cu mâncărurile picante.