Risotto cu somon afumat
PrinteazaRisotto cu somon afumat din: vin, unt, suc de lamaie, ceapa, usturoi, orez, sare, piper, boia, somon.
- 765 ml supă de peşte
- 275 ml de vin alb sec
- 55 g unt
- 2 linguri de suc de lămâie
- 1 ceapă roşie, tocată
- 2 căţei de usturoi tocaţi
- 400 g de orez alb
- sare şi piper negru măcinat
- 1 linguriţă de boia iute
- 4 linguri de mărar tocat
- 230 g file de somon afumat
- 160 ml smântână degresată
- frunze de mărar pentru ornament
Mod de preparare:
Puneţi supa de peşte şi vinul într-o tigaie şi aduceţi la punctul de fierbere. Reduceţi flacăra la minimum.
Intre timp, topiţi untul într-o tigaie mare şi adăugaţi zeamă de lămâie. Prăjiţi uşor ceapa şi usturoiul, învârtind cu lingura până când ceapa se înmoaie, fără să se închidă la culoare.
Amestecaţi orezul timp de două minute, până când absoarbe tot untul. Adăugaţi un polonic de supă în orez şi fierbeţi la foc mic, amestecând mereu. Continuaţi să adăugaţi supa, până ce folosiţi jumătate din ea.
Condimentaţi bine şi adăugaţi boiaua iute. Adăugaţi în continuare supa timp de 20 de minute. Puneţi mărarul, somonul şi smântână şi continuaţi să fierbeţi, adăugând supa încă 5 minute, până ce orezul este gros, dar nu lipicios.
Pofta buna!