Chimionul
PrinteazaSeminţele de chimion au o aromă puternică, uşor înţepătoare. Mestecate, seminţele pot elimina indigestiile şi durerile de stomac.
Astăzi, chimionul este apreciat pentru minunata lui aromă.
Chimionul sălbatic creşte în toată Europa şi Asia, şi recent a început să se cultive şi în America, Canada, Olanda şi Rusia. Nu creşte mai mult de 20 cm înălţime şi face nişte flori albe şi roz.
Tulpina se taie imediat ce fructele se coc, iar seminţele sunt treierate şi uscate. Seminţele sunt folosite mai mult, dar şi frunzele proaspete pot fi mâncate în salate sau în diverse alte feluri de mâncare.
Seminţele de chimion sunt folosite întregi sau uşor zdrobite pentru a aroma dulciurile, iar uleiul de chimion este utilizat la fabricarea lichiorurilor, cum ar fi cel preferat în nordul Europei, numit kurnmel.
Seminţele măcinate de chimion sunt folosite în amestecul curry şi pentru a aroma prăjiturile, pâinea şi torturile.
Chimionul este foarte apreciat în bucătăria evreiască germană şi scandinavă, pentru a da aromă verzei acre, supelor, verzei proaspete şi cârnaţilor. Rădăcina poate fi fiartă şi are un gust asemănător păstârnacului.
Uşor prăjite, seminţele sunt delicioase împreună cu mere şi brânză.
Chimionul