Sofranul – condimentul scump
PrinteazaSofranul este cel mai scump condiment din lume.
Este nevoie de foarte puţin pentru a beneficia de minunatul său gust amărui şi pentru a da preparatelor o frumoasă culoare aurie. Şofranul se poate infuza pentru a se obţine un ceai care calmează şi limpezeşte mintea.
Folosit pentru a aroma şi colora mâncarea încă din timpuri străvechi, şofranul este un ingredient esenţial în paella, bouillabaisse, risotto alia milanese (vezi reţeta de pe pagina alăturată) şi, desigur, prăjituri cu şofran.
Şofranul este bun pentru a condimenta scoicile şi peştele şi reprezintă un ingredient de bază în prepararea sosurilor. Firele de şofran pot fi rupte şi introduse în apă caldă; lichidul aromat este apoi adăugat în preparat, în conformitate cu instrucţiunile reţetei.
Uscaţi firele în cuptor, apoi fărâmiţaţi-le în mâncare. Firele ar trebui să fie de un portocaliu-închis, fără dungi albe. Un vârf de cuţit este suficient pentru a aroma patru porţii de orez.