Briose de dovleac cu ghimbir

Printeaza

Briose de dovleac cu ghimbir din: faina, zahar, praf de copt, nucsoara, cuisoare, sare, ghimbir, ou, dovleac.

Ingrediente:Briose de dovleac cu ghimbir

  • 1/2 kg făină
  • 75 g zahăr nerafinat
  • 1 lingură de praf de copt
  • 1/2 linguriţă de nucşoară măcinată
  • 1/2 linguriţă de cuişoare măcinate
  • 1 linguriţă ghimbir măcinat
  • un vârf de cuţit de sare
  • 1 ou bătut uşor
  • 115 g dovleac proaspăt sau la conservă
  • 75 g lapte
  • 40 ml de ulei de floarea-soarelui
  • 3 linguri de ghimbir tocat
  • 4 linguri de seminţe de dovleac

 

Mod de preparare:

Încălziţi cuptorul la 180° C şi ungeţi o tavă pentru 12 forme de brioşe.

Intr-un castron, amestecaţi cu o lingură ingredientele uscate, într-un alt castron mare, bateţi oul, dovleacul, laptele şi uleiul cu ajutorul unui tel, până când obţineţi un amestec omogen. Amestecaţi conţinutul ambelor castroane, până la omogenizare.

Adăugaţi ghimbirul măcinat Amestecaţi aluatul cu o lingură. Presăraţi pe fiecare brioşă câteva seminţe de dovleac. Coaceţi timp de 20 de minute. Scoateţi tava din cuptor şi aşteptaţi 5 minute să se răcească.

Puneţi brioşele pe un stelaj şi lăsaţi-le să se răcească.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.