Briose de dovleac cu ghimbir
PrinteazaBriose de dovleac cu ghimbir din: faina, zahar, praf de copt, nucsoara, cuisoare, sare, ghimbir, ou, dovleac.
- 1/2 kg făină
- 75 g zahăr nerafinat
- 1 lingură de praf de copt
- 1/2 linguriţă de nucşoară măcinată
- 1/2 linguriţă de cuişoare măcinate
- 1 linguriţă ghimbir măcinat
- un vârf de cuţit de sare
- 1 ou bătut uşor
- 115 g dovleac proaspăt sau la conservă
- 75 g lapte
- 40 ml de ulei de floarea-soarelui
- 3 linguri de ghimbir tocat
- 4 linguri de seminţe de dovleac
Mod de preparare:
Încălziţi cuptorul la 180° C şi ungeţi o tavă pentru 12 forme de brioşe.
Intr-un castron, amestecaţi cu o lingură ingredientele uscate, într-un alt castron mare, bateţi oul, dovleacul, laptele şi uleiul cu ajutorul unui tel, până când obţineţi un amestec omogen. Amestecaţi conţinutul ambelor castroane, până la omogenizare.
Adăugaţi ghimbirul măcinat Amestecaţi aluatul cu o lingură. Presăraţi pe fiecare brioşă câteva seminţe de dovleac. Coaceţi timp de 20 de minute. Scoateţi tava din cuptor şi aşteptaţi 5 minute să se răcească.
Puneţi brioşele pe un stelaj şi lăsaţi-le să se răcească.
Pofta buna!