Friptura de caprioara cu ienupar
PrinteazaFriptura de caprioara cu ienupar din: friptura de caprioara, sare, piper, unt, ienupar, ceapa, mure, vin, otet, patrunjel.
- fripturi de căprioară
- sare şi piper negru proaspăt măcinat
- 1/2 lingură de bobiţe de ienupăr, zdrobite
- 2 linguri de unt
- 1 ceapă roşie mică, cojită şi tocată
- 220 g mure, spălate şi decojite
- 2 linguri de vin
- 2 linguri de oţet de mure sau zmeură
- 2 linguri jeleu de coacăze
- 2 linguri de pătrunjel tocat mărunt
Mod de preparare:
Spălaţi şi ştergeţi vânatul cu un şervet. Condimentaţi ambele părţi cu sare, piper şi ienupăr, prin frecare. Acoperiţi şi lăsaţi la frigider 30 de minute.
Topiţi zahărul într-o cratiţă, până dă în clocot, apoi înăbuşiţi carnea de căprioară 3-4 minute pe fiecare parte, la foc mediu sau după gust. Lăsaţi carnea să se scurgă, păstrând zeama, apoi menţineţi-o caldă.
Prăjiţi uşor ceapa timp de 5 minute în zeama rămasă de la friptură, până când se înmoaie, fără să se rumenească. Adăugaţi şi amestecaţi murele şi vinul, daţi în clocot, acoperiţi şi fierbeţi 5 minute.
Amestecaţi oţetul şi jeleul de coacăze roşii şi încălziţi încet până când se topeşte.
La servire, turnaţi cu polonicul sosul de mure peste fiecare bucată de friptură şi presăraţi deasupra pătrunjel tocat. Serviţi cu sote de cartofi şi ciuperci la grătar.
Pofta buna!