Lasagna cu hribi
PrinteazaLasagna cu hribi din: hribi, hasme, unt, brandy, smantana, sare, piper, nucsoara, parmezan.
- 85 g hribi uscaţi
- 475 ml apă
- 8 haşme tocate
- 55 g unt
- 3 linguri de brandy
- 335 ml smântână
- sare, piper negru proaspăt măcinat şi puţină nucşoară rasă
- 280 g foi de lasagna
- 165 g parmezan proaspăt ras
- 5 linguri de frunze proaspete de asmăţui tocate
Mod de preparare:
Incălziţi cuptorul la 190° C. Puneţi hribii şi apa într-o cratiţă şi daţi în clocot. Daţi focul mai mic şi fierbeţi timp de 5-10 minute sau până când se înmoaie ciupercile.
Scoateţi ciupercile, tăiaţi-le şi puneţi-le deoparte. Strecuraţi zeama rămasă pentru sos.
Inăbuşiţi haşmele în unt până se înmoaie, apoi adăugaţi ciupercile şi lăsaţi pe foc câteva momente. Adăugaţi brandy-ul şi gătiţi la foc iute până când se evaporă. Adăugaţi 120 ml din zeama de la ciuperci cu un polonic şi fierbeţi la foc iute până se evaporă.
Repetaţi această fază până când tot lichidul se evaporă şi veţi obţine un amestec subţire. Adăugaţi smântână şi fierbeţi la foc mic 5-10 minute.
Asezonaţi cu sare, piper şi nucşoară şi puneţi deoparte.
Intr-o tavă unsă cu unt, de 30 x 40 cm, aşezaţi un strat de foi de lasagna. Turnaţi cu polonicul cam un sfert din sosul de ciuperci, un sfert din brânză şi un vârf de cuţit de asmăţui.
Repetaţi procedura până când tot amestecul e folosit, presăraţi restul de brânză pe deasupra şi păstraţi ultimul vârf de cuţit de asmăţui pentru servire.
Coaceţi la cuptor timp de 25-30 de minute, sau până când brânza s-a topit şi s-a rumenit pe alocuri.
Serviţi imediat şi presăraţi pe deasupra ce a mai rămas din asmăţui.
Pofta buna!