Pulpa de miel cu sote de spanac din: pulpa de miel, spanac, usturoi, sare, piper, cartofi, unt, nucsoara, patrunjel. Ingrediente: 1,5 kg pulpă de miel 1,5 kg spanac sare piper 4 căţei usturoi 400 g cartofi 150 g unt nucşoară 3 linguri sos de friptură 1 legătură pătrunjel Mod de preparare: Pulpa cu osul […]
Pulpa de miel cu portocale
PrinteazaPulpa de miel cu portocale din: pulpa de miel, portocale, ceapa, ulei, usturoi, sare, piper.
- 1,8 kg pulpă de miel
- 8 portocale
- 2 cepe
- 4 linguriţe de ulei de măsline
- 8 căţei de usturoi
- 250 ml de zeamă de la supa de pui
- sare fină
- piper negru măcinat
Mod de preparare:
Se storc 4 portocale şi se rade fin coaja de la 2 dintre ele.
Se curăţa ceapa şi se toacă cu ajutorul unui robot de bucătărie.
Se amestecă cu uleiul de măsline până se obţine o pastă peste care se adaugă coaja de portocale fin mărunţită şi piperul măcinat.
Se unge pulpa de miel cu pasta obţinută, se pune la frigider acoperită cu folie timp de 12 ore.
După 12 ore, pulpa se scoate de la frigider cu o oră înainte de a o băga la cuptor.
Se preîncălzeşte cuptorul la 250 grade, se sărează pulpa de miel, se adaugă sucul de portocale.
Intre timp se curăţă celelalte portocale, sucul obţinut de la ele se amestecă cu usturoiul bine mărunţit şi cu zeama de supă.
După 50 de minute de preparare la cuptor se scoate pulpa şi se lasă 10 minute pe o folie de aluminiu. Se serveşte alături de sos.
Pofta buna!
poate iti place si:
Pulpa de miel umpluta cu verdeata
Pulpa de miel umpluta cu verdeata din: pulpa de miel, ceapa, pesmet, seminte, rozmarin, cimbru, ulei, usturoi. Ingrediente: o pulpa de miel de 1,8 kg Pentru umplutura: 2 cepe, curatate si tocate 30 g pesmet proaspat 20 g seminte de floarea soarelui, prajite 2 fire de rozmarin, doar frunzele, tocate 4 ramurele de cimbru, doar […]
Pofta buna!