Oțetul de vin: Tipuri, Beneficii și Utilizări în Bucătărie – Ghid Complet. Otetul de vin este un lichid acru și aromat obținut din fermentarea alcoolică și oxidarea vinului. Producția de oțet de vin implică mai multe etape, iar calitatea sa poate varia în funcție de tipul de vin folosit, metoda de producție și timpul de […]
Tipuri de otet
PrinteazaTipuri de otet: Pentru a obţine oţet este nevoie de un lichid care conţine zaharuri. Acesta poate fi sucul de struguri, de mere, de malţ, de orez.
După o primă fermentaţie, zaharurile se transformă în alcool şi se obţin vinul, cidrul, berea sau rachiul numit sake, etc.
Dacă acestea nu sunt îmbuteliate, şi dacă li se adaugă anumite culturi de bacterii (aceste bacterii se găsesc şi în stare liberă în aer), urmează o a doua fermentaţie în urma căreia alcoolul este transformat în acid acetic.
Se obţin astfel oţetul de vin, oţetul de mere, de malţ, de orez, etc.
Sortimentele de oţet variază de la ţară, la ţară, în funcţie de ingredientele specifice, tradiţii şi metode de preparare:
Oţetul din vin – se obţine din vin alb, roşu sau rose.
Este cel mai des folosit pentru aromarea salatelor.
Oţetul din orez – se fabrică în China de mai bine de 5000 de ani.
Există în trei variante: roşu -folosit drept condiment pentru supe, alb – folosit mai ales la preparate de cofetărie şi patiserie şi negru – cu care se aromează fripturile şi preparatele din carne.
Oţet din trestie de zahăr – se fabrică din trestie de zahăr fermentată, are un gust dulceag şi o aromă parfumată. Este folosit mai ales în bucătăria fîlipineză.
Oţet din şampanie – se obţine din vin alb, sec făcut din struguri de soi Chardonnay şi Pinot Noir din care se obţine şi şampania cea mai bună. Chiar dacă i se spune oţet din şampanie, n-are bule de aer.
Oţetul din mere – este cel mai des folosit în bucătăria americană şi se obţine din cidrul de mere. Este foarte mult folosit în medicina tradiţională europeană.
Oţetul din cocos – este slab acidulat şi are gust parfumat persistent.
Tipuri de otet
Savurati!
poate iti place si:
Oțetul de vin: Tipuri, Beneficii și Utilizări în Bucătărie – Ghid Complet