Piept de Rață cu Sos de Portocale și Rozmarin din: piept de rata, sare, piper, portocale, miere, rozmarin, ulei de masline. Ingrediente: 2 piepturi de rață Sare și piper negru proaspăt măcinat, după gust 2 portocale mari, coaja rasă și zeama storsă 2 lingurițe de miere 2 crenguțe de rozmarin proaspăt 2 linguri de ulei […]
Proprietatile rozmarinului
PrinteazaProprietatile rozmarinului: Această plantă reduce sau chiar elimină substanţele cancerigene din alimentele gătite, conform unui studiu publicat la Universitatea din Kansas, SUA.
Condimentarea fripturii cu rozmarin, înainte de a o pune pe grătar, poate reduce cu 30% până la 100% formarea unor substanţe care declanşează cancerul, denumite amine heterociclice.
De asemenea, cercetătorii danezi au demonstrat că dacă adaugi o lingură de rozmarin la fiecare 450 g de faină, poţi reduce cu peste 50% din cantitatea de acrilamide – substanţe cancerigene care se formează în alimentele încălzite la o temperatură de peste 100°C.
Pune 1-2 linguri de rozmarin la un kilogram de muşchi de vită, friptură de porc sau de miel, apoi adaugă muştar, usturoi şi sare grunjoasă. Pentru umplutura de pui sau de curcan, foloseşte rozmarin proaspăt şi citrice.
Proprietatile rozmarinului: Acest mix este ideal pentru condimentarea peştelui sau a cartofilor şi este extrem de compatibil cu legumele călite în ulei de măsline (vinete, dovlecei, roşii), aşa cum se prepară frecvent în ţările mediteraneene.
Friptură de Porc cu Rozmarin și Cartofi
Friptură de Porc cu Rozmarin și Cartofi din: cotlet de porc, cartofi, ulei de masline, rozmarin, usturoi, sare, piper, frunze de rozmarin. Friptura de porc cu rozmarin și cartofi este un fel de mâncare reconfortant și plin de arome, potrivit pentru o cină în familie sau pentru ocazii speciale. Acest fel de mâncare simplu de […]
Vitel Marinat cu Rozmarin – Deliciu Aromat
Vitel Marinat cu Rozmarin – Deliciu Aromat din: cotlet de vitel, ulei de masline extravirgin, usturoi, rozmarin, coaja de lamaie, sare, piper. Ingrediente: 4 bucăți de cotlet de vitel 2 linguri de ulei de măsline extra virgin 2 căței de usturoi, tocați mărunt 2 linguri de rozmarin proaspăt, tocat Coaja rasă de la o […]
Friptură de Porc Glazurată cu Miere și Rozmarin
Friptură de Porc Glazurată cu Miere și Rozmarin din: cotlet de porc, usturoi, miere, rozmarin, sare, piper, ulei de masline, otet balsamic, mustar dijon. Această rețetă combină dulceața mierii și aromele pătrunzătoare ale rozmarinului și muștarului pentru a crea un echilibru perfect între dulce și sărat. Ingrediente: 1 kg de cotlet de porc 4 căței […]