Ingrediente sanatoase si gustoase
PrinteazaCapere
Le găseşti în comerţ conservate, fie murate în oţet, fie în ulei. Aroma lor picantă, acrişoară, îmbogăţeşte gustul sosurilor, al marinatelor care se servesc la preparate din peşte. Se potrivesc foarte bine şi în combinaţiile cu roşii şi vinete
Pâinea aromată cu fenicul are o aromă divină. Şi murăturile capătă un gust deosebit cu ajutorul lui, la fel ca şi unele produse de patiserie, preparatele de tip mediteranean, anumite supe.
Intră în amestecul pe care îl găsim în comerţ sub denumirea “Herbes de Provence” (ierburi de Provence).
Tarhonul
Cea mai importantă calitate a lui este faptul că poate înlocui sarea în preparatele din meniul persoanelor la dietă. Parfumează decret mâncărurile din pui sau ciuperci cu sos, precum ostropelul sau ciulamaua.
Oregano
Cel mai bine se asortează la pizza, sosuri pentru paste, dar şi la mâncăruri de fasole, la preparate picante şi la fripturi de porc sau de peşte.