Fructe sanatoase
PrinteazaCurmale
Fructe exotice, produse de o specie de palmier, curmalele uscate sunt nu numai extrem de gustoase, dar reprezintă şi o sursă importantă de carbohidraţi benefici.
Unele dintre fructele cu cel mai bogat conţinut de fier, curmalele, ca parte a dietei zilnice, sunt un ajutor de nădejde pentru fetele şi femeile expuse anemiilor.
Stafide
Obţinute printr-un proces de uscare a boabelor de struguri fie în cuptoare speciale, fie la căldura soarelui, stafidele au diverse mărimi, culori şi calităţi: cu sau fără sâmburi, mai mult sau mai puţin dulci, satisfac ; toate gusturile şi se consumă ca atare sau ca ingredient al unor prăjituri savuroase.
Stafidele sunt apreciate mai ales pentru conţinutul lor ridicat de fenol (un nutrient-minune ce se regăseşte cu precădere în uleiurile virgine), care are efecte antiseptice, antimenopauzei.
Prune
Dacă prunele proaspete sunt doar o amintire în sezonul rece, cele uscate se găsesc cu uşurinţă, păstrându-şi toate proprietăţile benefice extraordinare.
Bogate în fibre, proteine şi potasiu, au un conţinut-record de antioxidanţi, protejând organismul împotriva multor tipuri de cancer şi nu numai.
Un bun tonic, câteva prune uscate reprezintă gustarea ideală atunci când te simţi lipsită de energie.
Smochine
Se ştie că vitaminele din fructe sunt mult mai uşor asimilate decât cele sub formă de suplimente. Smochinele sunt campioane la acest capitol, având calităţi curative deosebite datorită sportului de fier, fosfor, calciu, potasiu, vitaminele A, C, B6.
100 g de smochine conţin o cantitate de calciu de aproape două ori mai mare decât laptele.