Păpădia, cu proprietățile sale terapeutice variate, este utilizată în multe remedii naturiste. Păpădia este o plantă extrem de adaptabilă și rezistentă, care poate crește într-o varietate de medii. Deși preferă solurile bogate și umede, aceasta poate supraviețui și în soluri mai sărace și uscate. Se găsește […]
Prajitura de dovleac cu aluat ras
PrinteazaPrajitura de dovleac cu aluat ras din: faina, amidon, unt, zahar, dovleac, oua, nuci, lamaie.
Ingrediente:
Pentru blat:
- 300 g faina
- 50 g amidon
- 250 g unt
- 150 g zahăr
- 25 g nuci
- 2 ouă
- 1 plic zahăr vanilat
- coaia rasă de la 1/4 lamaie
Pentru umplutură:
- 500 g dovleac
- 100 g zahăr
- 50 g fulgi de migdale
Mod de preparare:
Prajitura de dovleac cu aluat ras: Amesteci făina cu amidonul, pui untul rece tăiat cubuleţe şi frămânţi până obţii un aluat cu o consistenţă sfărâmicioasă. Adaugi ouăle, nucile măcinate, zahărul tos, zahărul vanilat, coaja de lămâie şi omogenizezi.
Infăşori aluatul în folie şi-l dai la rece 30 de minute.
Indepărtezi seminţele dovleacului, îl feliezi şi-l coci până când intră furculiţa cu uşurinţă în el. Il lasi la răcit, îl descojesti si-l tai cubuleţe.
Dai deoparte un sfert din aluat şi restul îl întinzi şi-l aşezi în tavă, inclusiv pe margini. Amesteci cubuletele de do-vleac cu zahărul şi le pui în tavă. Razi aluatul rămas peste prăjitură şi presari fulgii de migdale.
Dai prăjitura la cuptor până când se rumeneşte.
Pofta buna!
Steak de Carne de Vită cu Chimichurri Clasic
din: carne de vita, ulei de masline, sare, piper, patrunjel, oregano, usturoi, ardei iute, otet de vin rosu. Experimentați un festin culinar cu un steak de carne de vită suculent, servit alături de un chimichurri clasic, plin de arome. Această rețetă vă oferă combinația perfectă între gustul […]