Supa-crema de albitura
PrinteazaSupa-crema de albitura din: telina, patrunjel, cartofi, pastarnac, ceapa, usturoi, ulei, smantana, sare.
Ingrediente:
- 1 ţelină
- 2 rădăcini de pătrunjel
- 2 cartofi
- 1 păstârnac
- 1 ceapă
- 2 căţei de usturoi
- 2 linguri de ulei
- 2 linguri de smântână
- sare
- piper
- verdeaţă
Mod de preparare Supa-crema de albitura:
Curăţă legumele, taie-le cuburi şi pune-le la fiert în apă rece cu puţină sare.
Toarnă uleiul şi lasă la foc moderat până se înmoaie.
După ce au fiert, scurge-le. Pasează-le cu blenderul de mână şi subţiază piureul obţinut cu zeama în care au fiert.
La final, adaugă usturoiul pisat şi smântână. Potriveşte de sare şi piper.
Pune oala pe foc să dea în clocot, apoi serveşte supa, cu verdeaţă.
Pofta buna!