Tarta cu lime
PrinteazaTarta cu lime din: faina, unt, oua, zahar, sare, lamai, menta, rom, frisca.
Pentru aluat:
- 200 g făină
- 150 g unt
- un galbenus
- 2 linguri zahăr
- un praf sare
- 3 linguri apă rece
Pentru umplutură:
- 4 ouâ
- 5 lamai verzi
- 100 g zahăr
- 10 frunzulite mentă
- 30 ml rom alb
- 150 ml friscă lichidă
Mod de preparare:
Se frământă ingredientele pentru aluat, apoi se întinde coca pe masa de lucru. Se transferă în tava de copt, se tăie surplusul care depăşeşte marginile, se umple cu boabe de fasole şi se coace 20 de minute.
Între timp, se dă pe răzătoare coaja de la 4 lămâi care apoi se presează de suc. Se freacă ouăle cu zahărul, se adaugă sucul lămâilor, frişca si romul. Se dă la rece.
Odată copt blatul, se scot boabele de fasole, se toarnă crema de la rece si se lasă la cuptor pentru 15 minute. Se lasă să se răcească la temperatura camerei si apoi se dă la rece până la servire.
Se decorează cu felii de la lămâia verde rămasă si cu frunzulite de mentă.
Pofta buna!