Ficatei de curcan cu vin
PrinteazaFicatei de curcan cu vin din: ficatei, mere, vin, usturoi, ardei, ceapa, cartof, patrunjel.
- 800 g ficăţei de curcan
- 2 mere
- 150 ml vin alb
- 2 căţei de usturoi
- 1 ardei gras roşu
- 1 ceapă mică
- 1 cartof
- 1/2 linguriţă de pătrunjel uscat
- ulei
- sare
- piper
- verdeaţă
Mod de preparare:
Curăţă ficăţeii şi spală-i bine. Perpeleşte-i în ulei încins, stinge cu vin, adaugă usturoiul şi ceapa tocate fin, sare, piper şi lasă la foc moderat până scad.
Pune pătrunjelul uscat, între timp, taie ardeiul rondele şi merele cubuleţe (în coajă). Trage-le la tigaie maximum un minut, ca să nu se înmoaie.
Amestecă-le cu ficăţeii şi decorează cu verdeaţă.
Pofta buna!