Fasole mexicana cu porumb
PrinteazaFasole mexicana cu porumb din: fasole, carne de vita, porumb, ceapa, usturoi, chimen, unt, bulion, rosii, sare, piper.
- o conservă mare fasole boabe gata fiartă
- 100 g boabe de porumb
- 500 g carne de vită tocată
- 2 cepe
- 2 căţei usturoi
- o linguriţă praf de chili
- 2 linguriţe chimen măcinat
- 50 g unt
- 65 g bulion
- 3-4 roşii mici
- 300 ml supă de vită
- sare
- piper
- 4 ardei iuţi roşii
Mod de preparare:
Se topeşte untul şi se călesc ceapa şi usturoiul tăiate mărunt. Se adaugă carnea, se desface cu lingura şi se lasă pe foc 10 minute.
Se amestecă praful de chili cu bulionul şi chimenul măcinat şi se pun peste carne. Se adaugă roşiile tăiate în două, fasolea, boabele de porumb, supa, se potriveşte de sare şi piper şi se lasă 25 de minute la cuptor.
Se serveşte cu ardei iute roşu.
Pofta buna!