Reteta zilei: Prajituri cu caise si alune

Printeaza

Prajituri cu caise si alune din: unt, zahar brun, miere, faina, fulgi de ovaz, caise uscate, alune.

Ingrediente: 

  • 115gr unt
  • 75gr zahar brun
  • 15ml miere
  • 115gr faina
  • 115gr fulgi de ovaz
  • 75gr caise uscate
  • Ingrediente topping:
  • 25gr caise uscate
  • 25gr alune, maruntite

 

Mod de preparare:

Ungeti o tava si preincalziti cuptorul la 170C.

Intr-o tigaie, adaugati untul, zaharul si mierea, gatiti pana se topesc si ati obtinut un amestec omogen. Opriti focul.

Prajituri cu caise si alune
Intr-un bol, adaugati faina, ovazul si caisele, apoi turnati amestecul de unt.

Amestecati cu o lingura de lemn si omogenizati.

Impartiti aluatul in 9 parti egale si asezati in tava.

Aplatizati si presarati deasupra caise uscate si alune maruntite.

Prajituri cu caise si alune
Dati la cuptor pentru 15 minute. Lasati sa se odihneasca 5 minute.

Scoateti tava, lasati sa se raceasca complet, apoi serviti.

Prajituri cu caise si alune

Prajituri cu caise si alune

Prajituri cu caise si alune

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Prajiturica cu rodie

Prajiturica cu rodie din: faina, cocos, unt, oua, condimente, zahar, sofran, sare, rodii, cuisoare, lamaie. Ingredinete: 250 g făină 100 g cocos răzuit 150 g unt 2 linguriţe coajă de portocală tăiată cubuleţe 1 gălbenuş 1 lingură smântână amestec de condimente (1 linguriţă scorţişoară, 1/2 linguriţă cardamom, 1/2 linguriţă piper roz măcinat, 2 linguriţe ghimbir […]

Prajiturica cu fructe de padure

Prajiturica cu fructe de padure din: fursecuri, nuci pecan, ciocolata, Ingrediente: 250 g fursecuri sfărâmicioase, rupte 100 g nuci pecan 500 g ciocolată albă, ruptă + 50 g pentru ornat 200 g unt nesărat, tăiat cuburi mici 300 g amestec de fructe de pădure   Mod de preparare: Mărunţeşte fursecurile in tocătorul electric şi apoi pune-leîntr-un bol. […]

 

 

Prajiturica cu visine

Prajiturica cu visine din: oua, zahar, ulei, apa, faina, visine, lamaie, zahar vanilinat. Ingrediente: 6 ouă 350 g zahăr 8 linguri ulei 7 linguri apă fiartă 350 g făină 750 g vişine fără sâmburi coaja rasă de la 1 lămâie 4 plicuri zahăr vanilinat   Mod de preparare: Se fierbe un sirop legat din zahăr […]

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.