Supa frantuzeasca de peste
PrinteazaSupa frantuzeasca de peste din: cod, ceapa, praz, usturoi, rosii, cartofi, sofran, sare, piper, vin, ulei, lamaie.
- 600 g cod decongelat
- 2 cepe
- un fir praz
- 2 căţei usturoi
- 3 roşii
- 3-4 cartofi
- un praf şofran
- un praf piper roşu
- 300 ml vin alb sec
- 2 linguri ulei
- sare
- piper
- lămâie
- pătrunjel
Mod de preparare:
In ulei încins se călesc timp de 15 minute ceapa, prazul şi usturoiul tocate, amestecând constant. Se adaugă roşiile curăţate de pieliţe şi seminţe, se lasă 2 minute, apoi se pun cartofii.
Se adaugă şofranul, piperul roşu, sarea şi piperul. Se toarnă vinul şi se completează cu apă. Se lasă la fiert 20 de minute. Se adaugă peştele tăiat cuburi şi se mai lasă 8 minute.
Se aduce la masă cu lămâie şi pătrunjel.
Pofta buna!