Supa frantuzeasca de peste

Printeaza

Supa frantuzeasca de peste din: cod, ceapa, praz, usturoi, rosii, cartofi, sofran, sare, piper, vin, ulei, lamaie.

Ingrediente:Supa frantuzeasca de peste

  • 600 g cod decongelat
  • 2 cepe
  • un fir praz
  • 2 căţei usturoi
  • 3 roşii
  • 3-4 cartofi
  • un praf şofran
  • un praf piper roşu
  • 300 ml vin alb sec
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • lămâie
  • pătrunjel

 

Mod de preparare:

In ulei încins se călesc timp de 15 minute ceapa, prazul şi usturoiul tocate, amestecând constant. Se adaugă roşiile curăţate de pieliţe şi seminţe, se lasă 2 minute, apoi se pun cartofii.

Se adaugă şofranul, piperul roşu, sarea şi piperul. Se toarnă vinul şi se completează cu apă. Se lasă la fiert 20 de minute. Se adaugă peştele tăiat cuburi şi se mai lasă 8 minute.

Se aduce la masă cu lămâie şi pătrunjel.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.