Tagliatelle cu nuci si sos de gorgonzola
PrinteazaTagliatelle cu nuci si sos de gorgonzola din: oua, faina, ulei, sare, piper, smantana, gorgonzola, nuci.
- 3 ouă
- 330 g făină (300 pentru aluat, 30 pentru întins aluatul)
- o lingură ulei
- sare
- 150 g smântână lichidă
- 50 g gorgonzola
- piper alb
- 50 g nuci
- fulgi de ardei iute
Mod de preparare:
Se frământă ingredientele pentru aluat, se întinde o foaie subţire şi se taie pastele. Se fierb 110 g de paste proaspete circa 2 minute jumătate în apă cu sare (1/2 linguriţă la 1 litru de apă).
Sosul se face din smântână lichidă încălzită aproape de nivelul de fierbere, în care se topeşte şi se amestecă până la omogenizare gorgonzola, apoi se adaugă piper alb, după gust.
Nucile se hidratează în apă (puteţi să le hidrataţi şi în cognac cu apă).
Pastele, când sunt fierte al dente, se pun în sos. Cu ajutorul amidonului din apa care se scurge de la paste se va îngroşa sosul.
Se adaugă şi nucile, lăsând câteva pentru ornarea farfuriei, înainte de servire se presară deasupra fulgii de ardei iute.
Pofta buna!