Supa de taitei cu prajeala

Printeaza

O reteta de supa cu taitei de casa si unt, ceapa, boia de ardei dulce, pasta de tomate, morcov, praz, telina si albitura, sare si piper, patrunjel verde si optional smantana.

Ingrediente:Supa de taitei cu prajeala

  • supă  2 1
  • unt 50 g
  • ceapă 100 g
  • un vârf de linguriţă de boia de ardei dulce
  • o linguriţă cu vârf de pastă de tomate
  • morcov 50 g
  • praz 50 g
  • ţelină şi albitură 100 g
  • tăiţei de casă 200 g
  • sare şi piper după gust
  • o legătură mică de pătrunjel verde
  • smântână (opţional) 100 g

 

Mod de preparare:

Ceapa se taie mărunt şi se prăjeşte în unt Se adau­gă boiaua de ardei şi pasta de tomate şi se pră­jesc împreună încă puţin. Se stinge cu supă şi se aduce la fierbere.

Se adaugă zarzavatul tăiat mărunt şi se continuă fierberea încă 10 minute, după care se adaugă tăiţeii de casă obţinuţi.

Se fierbe la foc mic încă 5-6 minute şi apoi se potri­veşte gustul cu sare şi piper măcinat, înainte de servire se adaugă pătrunjel verde tocat şi, opţional, smântână.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.