Leberkase

Printeaza

Leberkase este o specialitate bavareză, pe care orice măcelar din regiune o prepară zilnic. Specialiştii în istorie culinară îi plasează originea la sfârşitul secolului XVIII, când se crede că a fost inventată de un bucătar al casei regale.

Denumirea acestui fel de mâncare este derutantă, însemnând literal „brânză de ficat , deşi nici unul dintre aceste două ingrediente nu se regăseşte în reţeta bavareză (în alte regiuni există, însă, reţete în care se foloseşte într-adevăr ficat).

Leberkâse se prepară amestecând carne tocată, de porc şi de vită, cu apă şi puţine condimente. Carnea este atât de fin tocată, încât rulada pe care o formăm va avea o culoare şi o textură uniforme.

Se coace în cuptor la temperatură medie şi poate fi servit fierbinte, ca fel de mâncare principal, cu salată de cartofi şi bere.

Acest produs poate fi servit şi rece, tăiat în felii suficient de subţiri pentru a putea fi mâncat pe pâine sau uns ca un pate pe biscuiţi săraţi.

 

Leberkase

Leberkase

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.