Curry rosu din carne de vita
PrinteazaAceasta este una dintre reţetele de referinţă de bucătăriei thailandeze.Un bol fierbinte de curry este învăluit în aroma condimentelor picante, a nucii de cocos bogate şi cremoase şi a coriandrului proaspăt.
Acest fel de mâncare se serveşte cu mult sos alaturi de o porţie de orez.
Culoarea se datorează ardeilor iuţi roşii. Ardeii măcinaţi se folosesc la prepararea unei paste, căreia i se adaugă alte ingrediente, precum ceapă şalota, usturoi, galangal (un fel de ghimbir cu un gust mai pronunţat), iarbă de lămâie, boabe de piper, coriandru, sare, pastă de creveţi şi coaja de lime – care temperează iuţeala ardeilor.
Având în vedere lunga listă de ingrediente, majoritatea pastelor de curry sunt achiziţionate din comerţ. Laptele de cocos, un alt element-cheie, atenuează iuţeala pastei.
Un ultim ingredient necesar este sosul de peşte, cu o aromă intensă.
Carnea de vită, tăiată în fâşii subţiri, se prăjeşte rapid, la foc iute, şi se amestecă apoi cu sosul, formând o combinaţie delicioasă.