Carnati din carne de mistret
PrinteazaIn Europa există mari populaţii de mistreţi, mai ales în pădurile din partea centrală a Europei, în multe ţări ei dăunează recoltelor şi viilor, scurmând pământul cu colţii ascuţiţi.
Chiar şi în Anglia, unde mistreţii dispăruseră de mult (un prieten al regelui Henry III a mâncat ultimii 12 mistreţi vânaţi în pădurea Dean, în anul 1260), aceştia au reapărut, iniţial doar câteva exemplare, scăpate din fermele în care erau crescuţi.
Ulterior au început din nou să se înmulţească.
In reţetele tradiţionale se spune că trebuie folosită numai carne de mistreţ tânăr (numit morcassin în limba franceză şi cinghioletto în italiană), precizând că, dacă se foloseşte un sanglier sau cinghiale mai bătrân, carnea trebuie fiartă mult timp, într-o marinată (într-o reţetă spaniolă se recomandă Coca-Cola pentru a frăgezi carnea, procedeu care se pare că este eficient).
O altă metodă este aceea de ajtoca mărunt carnea de mistreţ şi de a o folosi în diverse sosuri sau în ragout. De asemenea, se pot face din ea cârnaţi.
Există multe reţete de cârnaţi tip saucisson sau salome foarte gustoşi făcuţi din carne de mistreţ, inclusiv micuţii solamini di cinghiale, care se păstrează în borcane cu marinată sau cu ulei.
In general, pentru o carne cu arome atât de puternice se folosesc condimente tari.