Friptura de bibilica

Printeaza

Acesta este un mod delicios de a pregăti bibilica, reţeta putând fi folosită si pentru carnea de pui.

Unii consideră că bibilica este o pasăre sălbatică, de aceea preferă să o consume cu precădere în timpul iernii, dar în zilele noastre se consumă aproape exclusiv bibilici domestice.

Belgienii, pasionaţi de gastronomie, cresc foarte multe bibilici. Carnea acestor păsări este puţin mai tare decât cea de pui, dar pulpele sunt lipsite de tendoane, precum cele de fazan.

Bibilicile se pot procura tot timpul anului, astfel încât puteţi prepara această mâncare şi vara, beneficiind de plantele aromatice proaspete.

Bibilica se taie în bucăţi şi se marinează cu ceapă şalotă, suc de lămâie şi ciuperci tăiate feliuţe. După ce s-au marinat, bucăţile de carne se rumenesc în unt. Se adaugă smântână groasă, se acoperă vasul şi se lasă să fiarbă cu capac.

Când carnea e aproape gata, se adaugă ciupercile din marinată, împreună cu trei măsuri de plante aromatice proaspete, tocate mărunt.

Puteţi alege, după preferinţă, dintre: cimbru, roiniţă, sovârf, tarhon, pătrunjel, fire de arpagic sau hasmaţuchi. Mâncarea este gata în câteva minute, după ce au fiert şi ciupercile, iar plantele aromatice s-au înmuiat.

 

Friptura de bibilica

Friptura de bibilica

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.