Carne de pasare salbatica

Printeaza

Aceste păsări, foarte active seara, sunt greu de vânat, prinderea lor constituind un titlu de mândrie pentru orice vânător. Spre deosebire de alte păsări sălbatice, sitarii şi becaţele se gătesc proaspete.

Se curăţă de pene, dar nu se scot măruntaiele (deşi unii preferă să le scoată).

Becaţele sunt mici şi pot fi făcute la grătar, în timp ce sitarii sunt mai buni la cuptor sau înăbuşiţi, dacă se servesc cu tot cu măruntaie.

După ce au fost bine rumenite, se flambează în coniac şi se fierb la foc mic într-un vas acoperit cu capac, împreună cu nişte ceapă şalotă şi stropite cu vin roşu.

Când carnea este fiartă complet şi s-a frăgezit suficient, păsările se scot din zeama în care au fiert şi se curăţă de măruntaie. Acestea se mărunţesc şi se amestecă cu sucul din cratiţă.

Apoi sosul obţinut se lasă să scadă, rezultând un pate care se mănâncă uns pe crutoane. Carnea se pune deasupra.

Combinaţia de arome, parfumuri şi texturi, greu de descris în cuvinte, este absolut incredibilă, un triumf al artei culinare.

 

Carne de pasare salbatica

Carne de pasare salbatica

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.