Specialitati: Rata aromata

Printeaza

Raţa crocantă aromată este uneori confundată cu rata Pekin, pentru că în afara Chinei mulţi servesc cele două mâncăruri la fel: carnea este înfăşurată într-o clătită chinezească subţire, alături de castravete tăiat fâşii subţiri şi ceapă verde, alături de un sos picant, închis la culoare, făcut din prune, sau sos hoisin.

Se pare că reţeta de raţă Pekin a fost combinată cu cea de raţă crocantă Sichuan. Diferenţa dintre cele două constă în faptul că pentru fiecare se foloseşte o altă metodă de preparare.

In timp ce raţa Pekin se coace în cuptor, pentru a prepara o raţă crocantă aromată se marineazâ mai întâi carnea, apoi se fierbe la abur, pe urmă se lasă să se răcească şi să se usuce complet şi în cele din urmă se prăjeşte într-un wok în baie de ulei.

Ambele metode de preparare sunt tipic chinezeşti.

Marinada se face de obicei din praf de cinci condimente, plus nişte boabe de piper de Sichuan, boabe de piper negru, anason stelat şi chimen indian sau scorţişoară chinezească, în raţă se introduc bucăţi de ghimbir şi ceapă verde, iar apoi raţa este fiartă la abur.

In loc să fie tăiate felii, carnea aromată şi pielea crocantă se rup cu ajutorul unei furculiţe.

Carnea de raţă se serveşte într-un sandvici făcut dintr-o chiflă coaptă la abur, presărată cu sare şi piper, prăjite împreună. Alături se pot servi o varietate de sosuri.

 

Specialitati: Rata aromata

Rata aromata

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.