Clatite cu carne si pudra de cacao
PrinteazaO reteta de clatite cu piept de pui, faina, pudra de cacao, ciuperci, ceapa verde, usturoi, migdale, portocale, ardei dulce, oua, lapte dulce, sare, piper si ulei.
- 100 g făină
- două linguri de pudră de cacao
- un piept de pui
- 300 g ciuperci
- o legătură ceapă verde
- un căţel de usturoi
- 50 g migdale
- două portocale
- boia de ardei dulce
- două ouă
- 350 ml lapte dulce
- sare
- piper
- ulei
Mod de preparare:
Intr-o oală se pun laptele, ouăle, jumătate de linguriţă de sare, făina şi pudra de cacao. Se mixează până se încorporează toate ingredientele, se toarnă câte un polonic într-o tigaie unsă cu ulei şi se coace câteva minute pe fiecare parte.
Se pune pe un platou, se acoperă cu o farfurie şi se procedează la fel cu restul compoziţiei. Se încing două linguri de ulei într-o cratiţă, se pune ceapa tocată mărunt, se căleşte două minute, apoi se adaugă ciupercile feliate şi usturoiul pisat.
Se prăjesc până scade lichidul lăsat de ciuperci, se adaugă carnea de pui tăiată cubuleţe, sare şi piper. Se prăjesc până se albeşte carnea, se adaugă o jumătate de linguriţă de boia dulce, se mai prăjesc două minute şi se umplu clătitele.
Se servesc fierbinti cu o salta din rucola, portocale, migdale si marar.
Poftă bună!