Paine cu alune din: alune, nuci, unt, faina, pesmet, frisca, oua, cafea. Ingrediente: 200 g alune măcinate sau mărunţite bine 200 g nuci 1 linguriţă cu unt 150 g făină 2 linguri cu pesmet 100 g frişcă (1 pahar mic) 6 albuşuri bătute spumă tare 1 ceaşcă plină cu cafea 1/2 linguriţă cu sare […]
Reteta zilei: Paine cu fructe uscate
PrinteazaPaine cu fructe uscate din: faina integrala, faina, sare, bicarbonat, zahar, stafide, prune uscate, ou, lapte.
Ingrediente:
- 225gr faina integrala
- 225gr faina
- 1 lingurita sare
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1 lingura zahar
- 75gr stafide
- 50gr prune uscate
- 1 ou, batut
- 300ml lapte
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 200C. Cerneti faina, sarea si bicarbonatul intr-un bol.
Adaugati zaharul si fructele uscate si amestecati bine.
Formati o adancitura si incorporati laptele si oul batut.
Scoateti din bol si framantati bine pe o suprafata presarata cu faina.
Tranferati intr-o tava unsa. Crestati in 4 si dati la cuptor 30-35 minute.
Lasati sa se raceasca si serviti.
Paine cu fructe uscate
Pofta buna!
poate iti place si:
Paine integrala – Beneficii, contraindicatii si retete
Paine integrala – Beneficii, contraindicatii si retete. Pâinea integrală este o variantă de pâine care este făcută din făină integrală, ceea ce înseamnă că întregul bob de grâu este folosit în procesul de măcinare, inclusiv miezul, tărâțele și germenii. Aceasta se diferențiază de pâinea albă, care este făcută din făină albă, din care au fost […]
Paine prajita: Beneficii – Retete cu paine prajita
Paine prajita: Beneficii – Retete cu paine prajita Painea prajita, cunoscuta si sub denumirea de paine toast, este un aliment popular si delicios, adesea consumat la micul dejun sau ca parte a altor mese. Painea prajita este facuta din paine obisnuita, care este usor uscata prin prajire sau prajirea ei la foc mic. Acest proces […]