Mazare – Beneficii pentru sanatate si retete. Mazărea (Pisum sativum) este o plantă anuală din familia Fabaceae (Leguminosae), cunoscută și sub numele de bostan sau bob. Aceasta este cultivată pe scară largă în întreaga lume pentru boabele sale comestibile, bogate în proteine, fibre, vitamine și minerale. Mazărea este una dintre cele mai vechi culturi domestice […]
Mazarea
PrinteazaMazarea. Pisum sotivum este denumirea familiei de plante care cuprinde o largă varietate de soiuri de mazăre, răspândite în întreaga lume.
Cu secole în urmă, experimentele cu mazăre cu bob neted galben şi cu bob zbârcit verde i-au permis lui Gregor Mendel să elaboreze teoria genelor dominante şi recesive.
In secolul XVI, când mazărea fragedă – numită mazăre de grădină sau mazăre verde – a devenit cunoscută în Franţa, era recoltată abia după ce se cocea, apoi se usca şi se depozita.
Mazărea cu bob zbârcit este o moştenire a acelor vremuri în care această plantă era un aliment de bază, foarte sătios. Având boabe mari, verzi şi moi, mazărea este mâncată în Marea Britanie, sub forma piureului tradiţional sau a supei.
Scoţienii şi englezii din nord au însă o slăbiciune pentru mâncarea de mazăre cu sos de oţet.
Oţetul din malţ, cu un gust înţepător şi închis la culoare, produs din grâu şi din orz transformat în malţ, oferă contrastul ideal pentru mazărea grasă şi verde, cu un bogat conţinut de amidon.
Mazarea
citeste si: Piure de mazare
Mazare – Beneficii pentru sanatate si retete
Mazare cu carne și ierburi aromate
Mazare cu Carne și Ierburi Aromate din: carne, ceapa, usturoi, mazare, ulei de masline, cimbru, busuioc, sare, piper, supa de pui, smantana. Acest fel de mâncare este un amestec minunat de mazăre proaspătă și carne, cu arome de ierburi și condimente. Este o rețetă tradițională în multe bucătării din întreaga lume și poate fi adaptată […]
Pofta buna!