Bowl of red traditional
PrinteazaBowl of red traditional din: ceapa, usturoi, ulei, pulpa de vita, sare, zahar, piper, oregano, chimion, smantana.
- 125 g ceapă, tăiată
- 2 căţei de usturoi, pisaţi
- 2 linguri ulei vegetal
- 1 kg pulpă de vită, tăiată cuburi de 1 cm
- 1/2 lingură sare
- 1 lingură zahăr
- 1/2 lingură piper negru proaspăt măcinat
- 1/2 lingură oregano mexican uscat, măcinat
- 1 lingură chimion turcesc măcinat
- 5 linguri praf de chilii
- 1/2 lingură praf jalapeno roşu
- 1 conservă (425 g) sos de roşii
- 1 lingură masa harina dizolvată în 125 ml apă
- fasole fiartă, orez sau pâine
- smântână
Mod de preparare:
Ceapa şi usturoiul se călesc într-o tigaie mare până se înmoaie. Se adaugă carnea de vită şi se rumeneşte. Se pune sare, zahăr, piper, oregano, chimion turcesc, praf de chili, praf de jalapeho, sos de roşii şi 350 ml apă şi se amestecă bine.
Se lasă să dea în clocot.
Se scade intensitatea focului şi se lasă să fiarbă uşor, parţial acoperit, o oră şi 10 minute. Se ia de pe foc. Se adaugă amestecul de masa harina. Se pune din nou pe foc mic şi se fierbe încă 5 minute, amestecând din când în când.
Se serveşte cu garnitură de fasole, orez sau pâine, toate menite să stingă dogoarea condimentelor. La fel de utilă este şi o lingură de smântână.
Pofta buna!