Cawl galez
PrinteazaCawl galez din: ciolan, ceapa, morcovi, sare, piper, rutabaga, cartofi, praz, varza, patrunjel.
- 1,9 l apă
- 375 g ciolan de vită
- 2 cepe mari, tăiate
- 2 morcovi mari, tăiaţi
- 1 rutabaga, tăiată cuburi
- sare
- piper negru proaspăt măcinat
- 4 cartofi, curăţaţi, tăiaţi sferturi
- 2 tulpini de praz, tăiate felii
- 1 căpăţână mică de varză, tăiată
- 2 linguri pătrunjel verde tăiat
Mod de preparare:
Ciolanul de vită se pune într-o cratiţă mare umplută cu apă şi se lasă să dea în clocot. Se dă focul la minim şi se lasă să fiarbă 1 1/2 ore, apoi se stinge focul şi se lasă la rece o noapte.
Carnea se scoate din apă, iar zeama se strecoară printr-o sită. Carnea se taie în bucăţi mari şi se îndepărtează zgârciurile.
Supa de carne se reîncălzeşte. Când fierbe se adaugă cepele, morcovii şi rutabaga. Se sărează, se piperează şi se lasă să fiarbă 1 1/2 ore. Cu 20 de minute înainte de expirarea timpului de fierbere, se pun cartofii.
După 10 minute se adaugă şi prazul, varza, pătrunjelul şi bucăţile de carne. Cawl este gata când s-au frăgezit toate legumele.
Pofta buna!