Ficat de vitel cu sos de ceapa
PrinteazaFicat de vitel cu sos de ceapa din: unt, ceapa, ulei, ficat, vin, lamaie, sare, piper, carne de vita.
- 50 g unt
- 4 cepe, tăiate felii
- 2 linguri ulei de măsline
- 750 g ficat de viţel, tăiat felii subţiri
- 50 ml vin roşu
- 50 ml zeamă de carne de vită
- sucul de la o lămâie
- sare
- piper negru proaspăt măcinat
Mod de preparare:
Intr-o tigaie mare se topesc la foc potrivit 25 g unt şi se adaugă cepele. Se călesc, amestecând continuu, timp de 20 de minute, până se înmoaie şi devin aurii.
Se dau la o parte, spre marginea tigâii.
Se adaugă restul de unt şi uleiul, iar feliile de ficat se rumenesc 1-2 minute, până capătă o culoare maro deschis în exterior, rămânând rozalii în interior. Ficatul se scoate din tigaie şi se ţine la cald.
Se măreşte intensitatea focului, apoi se toarnă vinul, supă de carne şi sucul de lămâie în tigaie. Sosul se lasă să scadă, până începe să se îngroaşe, iar cepele se amestecă la final cu sosul.
Se asezonează după gust.
Pofta buna!