Bresaola

Printeaza

Originară din regiunile alpine ale Italiei, bresaoia este o bucată de carne de vită macră, care se sărează si se usucă până se maturează.

Bresaola se prepară dintr-o bucată de carne foarte macră (de exemplu mijlocui pulpei de vită), produsul final având o culoare roşie închisă, care aminteşte de frunzele uscate ale toamnei, şi o consistenţă uscată.

Nu are un gust foarte puternic, ci doar o aromă bogată, care transformă acest preparat într-un aperitiv perfect sau într-o minunată gustare.

Se serveşte în felii subţiri ca foiţa, eventual cu Parmigiano Reggiono ras deasupra, cu o porţie de salată ruccola, un strop de suc de lămâie şi câteva picături de ulei de măsline bun.

 

Bresaola

Bresaola

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.